Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Narudžbe iz e-dućana /

LERNINER.COM???

Pozdrav! Prije dva dana s računa mi je skinut iznos od 49,90 €. U opisu sam jedino mogla pročitati da ima veze s LERNINER.COM. Naravno, nikad čula pa sam poduzela sve korake kako bih saznala o čemu je riječ. Da ne dužim zaključak je da je moja aktivnost na u određenim web trgovinama rezultirala prešutnom pretplatom???? Nista sumnjivo nisam klikala, nisam davala niti pohranjivala broj kartice... kako i što se dogodilo, još uvijek ne znam. U međuvremenu sam kontaktirala i banku kako bi mi dala detalje te čekam odgovor. Ima li tko slično iskustvo? Šaljem i nekoliko screenshotova navedene stranice. Koliko sam ja uspjela zaključiti, kupnjom u na primjer Zara webshopu prešutno pristajem na njihovu " pomoc" pri kupnji, plaćanju ili što god, a ta pomoć se naplaćuje " simboličnih" 50€. Šok i nevjerica da se tako što može dogoditi . Objašnjenja na stanici su također " genijalna" :(
2024 02 09
![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/80939eac0ea2455ef3d88aebbc623625.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/cd8d0e728650f96ae85a56e152efd4c1.jpg)
2024 02 09
Očita prevara je u pitanju jer na internetu o njima postoji samo njihova stranica i sada Vaš upit, a također niti jedna reputabilna kompanija ne bi na ovaj način ugrožavala svoje pretplatnike. Nekako su došli do Vaših podataka, a ako niste klikali na neke sumnjive stranice, moguće je da su to učinili preko neke chrome ekstenzije. Koje koristite? Nedavno je Google uklonio Fadblock ekstenziju jer su detektirali krađu kartičnih podataka povezanih s Facebook računima (orig. kreator koji je napravio fadblock (poslije ga je prodao i novi vlasnici su ispali prevaranti) je sad postavio fadblock original, ali svejedno bih izbjegavala dok ne provjere). Ako banka ne može ništa učiniti jedino Vam preostaje zatvoriti taj račun, odjaviti se sa svih pretplata (za svaki slučaj), obrisati sve "kolačiće" i promijeniti sve lozinke.
2024 02 09
Tako i ja mislim, ako nema tragova takvih prevara tu je nešto drugo u pitanju, al svakako se netko domogao vašeg pristupa računu
2024 02 10
Hvala na savjetima. Zanimalo me je ima li itko slično iskustvo. Karticu sam privremeno blokirala, nadam se da ću uspjeti otkazati pretplatu i da će mi vratiti iznos.
2024 02 10
Također možete i skenirati računalo da budete sigurni da nije neki malware u pitanju pomoću npr. Malwarebytes ili koji god program Vam više odgovara.
2024 02 10
Svakako se obratite banci, oni su tu da vas zaštite od ovakvih stvari i vrate vam novac. Imala sam situaciju gdje sam sa neke (očigledno) polu-legalne stranice naručila mobitel. Mjesecima sam se natezala s njima i ništa. Javim se banci, u roku od možda 2 tjedna sam dobila 500 eura nazad. U međuvremenu su ovi klošari poslali mobitel, pa mi je banka na kraju ipak uzela taj novac. Ugl., sve je bilo ok zahvaljujući banci ,:)
2024 02 10
Da li je to skinuto s debitne kartice? Čudno je da niste morali odobriti transakciju putem tokena i kako je moguce uopce bez toga skinuti iznos kad se za gotovo sve kupovine trazi takva vrsta autorizacije… Cega sve ima danas…da te stvarno strah kupovat bilo sto online
2024 02 11