Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Prirodna sredstva za čišćenje

Pozdrav, zanima me na koje sve načine i kako upotrebljavate ocat za čišćenje doma i pranje odjeće? Ili ako koristite neke druge sastojke bez kemikalija 😊😊
2024 04 13
Bijeli ocat stavljam umjesto omekšivača. Sol, sodu bikarbonu i ocat za skidanje nekih mrlja sa odjeće a može i za čišćenje u kućanstvu.
2024 04 13
Probala sam ocat koristiti umjesto omekšivača,ali veš nije bio posebno mekan ,a u osjetio se po octu što mi je stvarno odvratno. Koristim ga za pranje kuhala, aparata za kavu i perilice za veš.
2024 04 13
Koristim alkoholni ocat za čišćenje frižidera jer ne želim ništa drugo blizu hrane. Osjeti se miris dok se čisti, ali nakon pol sata od čišćenja se ne osjeti više. U veš mašinu ga stavim malo kad ju stavljam na program za samopranje, umjesto omekšivača nisam probala. 🙂
2024 04 13
Uz sve ovo, koristim pomješane ocat, alkohol i vodu za prozore. Može se staviti koja kap detergenta za suđe.
2024 04 13
Octom skidam kamenac sa slavina (omotam ih toalet papirom i natopim octom). Skidam i kamenac iz wc školjke (četkom izbijem vodu iz školjke i nalijem octa). Čistim fuge s podnih pločica (malo prolijem octa i ostavim desetak minuta pa iščetkam). Nisam probala skidati mrlje s odjeće, kako to funkcionira?
2024 04 13
> Ivaaaaa: > Probala sam ocat koristiti umjesto omekšivača,ali veš nije bio posebno mekan ,a u osjetio se po octu što mi je stvarno odvratno. > Koristim ga za pranje kuhala, aparata za kavu i perilice za veš. Niti moja iskustva sa korištenjem octa kao omekšivača nisu pozitivna. Veš mi nije nešto mekan, a miris octa se osjetio i nakon sušenja, tako da to ne bih više ponovila. Nije mi jasan toliki hype oko toga. Sa vrućim octom skidam kamenac po potrebi.
2024 04 13
Alkoholni ocat ne stavljam umjesto omekšivača, nego ga ulijem na programu za bijelo rublje (60° C). Uopće se posteljina i ručnici ne osjete po njemu. A kad jednom u mjesec dana stavim da se perilica pročisti na 90° C, u stranu sa detrdžentom ubacim 2 velike žlice sode bikarbone, a u stranu sa omekšivačem alkoholni ocat i unutra nekakvu bezveznu krpu, da "polira" bubanj, da se ne okreće skroz prazan. Isto tako, koristim ga u kombinaciji sa sodom bikarbonom za ribanje unutarnje strane pećnice, ako se nešto prolije prilikom pečenja, baš fino izgrize. A može se prosuti soda i našpricati octom oko plina na metalnoj ploči za kuhanje, meni nije izgrizlo išta i spužvicom lagano istrljam. I za čišćenje frižidera našpricam u omjeru pola voda, pola ocat i samo prebrišem papirnim ubrusom. Rastopi i kamenac u kuhalu za vodu, samo se treba druga voda proliti, najbolje u sifone od sudopera, neka i njih pročisti. A što se tiče drugih prirodnih sastojaka za čišćenje, koristim sok od polovice limuna koji stavim u plitku staklenu zdjelicu i turnem u mikrovalnu na 4-5 minuta, fino rastopi masnoću i nestane onaj vonj. Lagano se prebriše sve. Definitivno bolja solucija od octa, nema mi tako žestok miris.
2024 04 14
> malllaaaa: > Alkoholni ocat ne stavljam umjesto omekšivača, nego ga ulijem na programu za bijelo rublje (60° C). Uopće se posteljina i ručnici ne osjete po njemu. A kad jednom u mjesec dana stavim da se perilica pročisti na 90° C, u stranu sa detrdžentom ubacim 2 velike žlice sode bikarbone, a u stranu sa omekšivačem alkoholni ocat i unutra nekakvu bezveznu krpu, da "polira" bubanj, da se ne okreće skroz prazan. > Isto tako, koristim ga u kombinaciji sa sodom bikarbonom za ribanje unutarnje strane pećnice, ako se nešto prolije prilikom pečenja, baš fino izgrize. A može se prosuti soda i našpricati octom oko plina na metalnoj ploči za kuhanje, meni nije izgrizlo išta i spužvicom lagano istrljam. > I za čišćenje frižidera našpricam u omjeru pola voda, pola ocat i samo prebrišem papirnim ubrusom. > Rastopi i kamenac u kuhalu za vodu, samo se treba druga voda proliti, najbolje u sifone od sudopera, neka i njih pročisti. > A što se tiče drugih prirodnih sastojaka za čišćenje, koristim sok od polovice limuna koji stavim u plitku staklenu zdjelicu i turnem u mikrovalnu na 4-5 minuta, fino rastopi masnoću i nestane onaj vonj. Lagano se prebriše sve. Definitivno bolja solucija od octa, nema mi tako žestok miris. Isprobala sam sodu+ocat za štednjak, stvarno dobro omekša masnoću, hvala na savjetu! 😃 Probat ću tako i metalne rešetke. Ako se sjetite još kojeg trika, napišite. 🤗 Za čišćenje odvoda sudopera: pola čaše sode usuti direktno u odvod pa preliti čašom octa. Lijepo zapjeni, pjena izlazi kao lava iz vulkana. 😉
2024 04 14