Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Društvena događanja /

Darivanje- kumovanje

Je li netko od vas nedavno kumovao u svatovima? Ili se udao? Zanima me sto je nekakav pristojan poklon, ni previse ni premalo, ako tko ima ideju jos bolje .a ako ste poklanjali novce kakve su cifre? Hvala:)
prije 27 dana, 08:15
Ja sam se nedavno udala, a od moje kume mi je puno vise značio sentimentalan dio poklona, nego novac. Dala je izraditi sve naše zajedničke fotografije, napisala mi je prekrasno pismo i ubacila neke sitnice koje za nas imaju značenje. Sto se tiče novca, ako ga želite darovati izdvojite koliko želite i možete, vjerujte to je mladencima najmanje važno ako su vas izabrali kao svoju kumu (ili općenito kao gosta s kojim žele podijeliti najljepši dan svog života).
prije 27 dana, 08:57
Sve razumijem, i sama sam takva, ali bi ipak bila sretnija da ste dali neke konkretne cifre .. 400-500-600-900?
prije 26 dana, 15:09
Zlatni nakit ostaje za uspomenu i trajnu vrijednost, novac se brzo potroši. Ja bih je odvela u zlatarnu da si izabere poklon. Na početku braka neće imati novca za luksuz pa neka se izgušta.
prije 26 dana, 17:56
Zlato mi je najgori poklon jer ga ne nosim. Dosta žena uopće ne nosi i ne voli nakit. Nekad se davalo 500 maraka, danas 500 eura je pristojno. Sutra smo kumovi na krizmi, muž je kum, a bili smo kumovi i na krštenju i vjenčanju, sve se vrti oko te cifre. Ako kumstvom stvorite trajne veze s ljudima, imat ćete još puno događaja gdje se poklanja tipa rođendani, rođenja djece, blagdani. Mi smo tako poklanjali s tim da se ja poslije ne pitam jel to malo ili puno, dogovorim se s mužem, zajedno odlučimo i ništa previše ne važemo.
prije 26 dana, 07:59
Ii ja sam se nedavno udala i ovisi sve koliko je tko u mogucnosti.. Osobno mislim da je 500 eura malo za darivanje od kumova na vjenčanju.. Ja sam od kume dobila skoro tri puta viise, a tako je i muž od kuma isto.. Nass su neki daljnji gostii darivali po 400,500 eura, pa po tome kad gledam mislim da je 500 eura malo od kumova.. Za krizme, krštenja da, to je okej ii mi smo tako kad smo bili kumovii otprilike davali.. Za vjenčanje ipak mislim da se treba malo viise.. Ali naravno sve ovisii koliko je tko u mogucnostii.. Ja znam staa smo sve dobili i od kume i od kuma, ali u srcu uvijek ostanu trenutcii koji su oni provelii s nama 😊 Rijecima ne mogu opisat svoju zahvalu za sve dane prije samoga vjenčanja šta su bili uz nass, šta su par dana prije došlii i bili s nama po cijele dane i noci i veselili se, to mi nema cijene ii da su darivali i 5 000 eura, ovii trenutcii se na kraju pamte i nose u srcu 😊
prije 23 dana, 08:19